Image

Budgetcoaching

Vind je het lastig inzicht te krijgen in je financiën?
Kom je elke maand geld tekort?
Heb je geen idee wat je precieze inkomsten en uitgaven zijn? En waar je recht op hebt qua toeslagen?
Heb je hierdoor geen overzicht meer en misschien al wel wat achterstanden opgelopen?

Hoe fijn zou het dan zijn als iemand je hierin kan ondersteunen om dit wel inzichtelijk te krijgen en je te helpen dit bespreekbaar te maken. Om zo uiteindelijk een goed overzicht te hebben in je inkomsten en uitgaven.

Juist door overzichten te maken krijg je voor jezelf inzichtelijk wat je uitgeeft en waar je op zou kunnen besparen. Je weet wat je uit kan geven, wat je aan de kant kunt zetten om te sparen. 
Op deze manier helpt een budgetcoach je om meer geld over te houden aan het einde van de maand. Zo kun je ervoor zorgen dat je schulden kan aflossen, of juist kunt sparen voor iets wat je graag wil hebben of gewoon om iets achter de hand te hebben.

Een budgetcoach is geen schuldhulpverlener, bij een budgetcoach heb je altijd een vrije keuze. Wel kan de budgetcoach samen een plan met je maken om te kijken wat er mogelijk is, ook als er een ander traject nodig is kan de budgetcoach je hierin ondersteunen dit verder op te pakken, en hulp te vragen.

  • Samen overzicht krijgen in je financiën
  • Wekelijks je uitgaven bespreken en inzicht hierin krijgen
  • Kijken naar wat je doel is met het coachen, wat wil je er mee bereiken?
  • Gaat het om inzicht krijgen? Gaat het om schulden weg te werken?

Budgetteren leren kost tijd. Veel mensen schamen zich om toe te geven dat ze hun financiën niet op orde hebben of kunnen krijgen, ze hierdoor achterstanden hebben opgelopen. Door die schaamte durven ze geen hulp te vragen en blijven ze achter de feiten aan lopen waardoor het vaak uit de hand loopt. Je schamen is nergens voor nodig, de juiste eerste stap is door samen met iemand te kijken en overzicht te krijgen.

En hoe fijn zou het zijn als je alles zelf goed inzichtelijk kan krijgen en rust kan ervaren betreft je financiën. Wij kunnen je hiermee helpen.