Trainingshuis

In ons trainingshuis in Heerenveen bieden we woonruimte aan 4 (jong) volwassenen met ASS en aanverwante stoornissen. We ondersteunen in de ontwikkeling naar zelfstandigheid, zelfredzaamheid en eigen regie zodat zij kunnen doorstromen naar een woonplek met zo min mogelijk begeleiding en een zo maximaal mogelijke participatie en zelfstandigheid.

De (jong)volwassenen verblijven hier gemiddeld zo’n 2 jaar, om vervolgens door te stromen naar een passende woonplek. Wij helpen hen zo zelfstandig mogelijk in de maatschappij te functioneren, we leveren maatwerk.

De begeleiding in het trainingshuis wordt gegeven door een klein en vast team. We werken vanuit gelijkwaardigheid en geloven in de ontwikkelingsmogelijkheden van onze bewoners. Vanuit betrokkenheid en autoisme kennis bouwen we met geduld een vertrouwensrelatie en structuur op, van waaruit de bewoners kunnen toewerken naar persoonlijke groei.

Naast het werken aan de persoonlijke doelen met de bewoners hanteren we een uitstroomprofiel:

Wonen

Je hebt een passende, betaalbare woonplek alleen of met anderen, waar je voor langere tijd kan blijven.

Je bent in staat om je eigen huishouden te runnen.

Daginvulling

Je hebt een passende dag invulling, gaat naar school, dagbesteding, studeert of werkt. En je hebt een toekomstperspectief.

Inkomen

Je financiële situatie is stabiel. Je bent in staat om goed te kunnen budgetteren. Mocht je dit nog niet kunnen, is er iemand die dit samen met je kan doen. Je hebt een stabiel inkomen dat voldoende is voor nu en de nabije toekomst.

Support

Je hebt een ondersteunend netwerk.

Welzijn

Het gaat mentaal en lichamelijk goed genoeg met je en je hebt het gevoel dat je de toekomst aan kan. Je herkent bij jezelf wanneer het niet of minder goed met je gaat en je weet waar en bij wie je dan kan aankloppen voor hulp.

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor een trainingshuis? Doe het dan hier direct!